Hayatınızı zorlaştıran kilolardan kurtulma zamanı geldi, değil mi? Evde zayıflamanın yollarını öğrenerek ve hemen şimdi uygulamaya başlayarak kilo vermenin keyfini yaşayabilirsiniz. “Diyete Başlıyorum..
Evinizi çöp yiyeceklerden arındırın
Evde zayıflamanın ilk adımı, mutfağınızı sağlıksız yiyeceklerden arındırmaktır. Temiz beslenme alışkanlığınızı korumak için pasta, bisküvi, çikolata, cips gibi kilo aldıran yiyecekleri evinizde bulundurmayın. “Filmin bir sahnesinde tabanca görünmüşse, mutlaka patlar” sözünü aklınızda tutun: eğer evin kıyısında, köşesinde zararlı bir yiyecek olursa, ilk açlık krizinde gidip onu yiyebilirsiniz.
Meyve ve sebzelerle dost olun
Tatlı ve açlık krizlerini önlemek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, metabolizma hızınızı artırıp zayıflamak için gerçek dostlarınız sebze ve meyvelerdir; onları yakınınızda tutun! Buzdolabında mevsimin en taza sebze ve meyveleri olsun; ara öğünlerinizde tüketin. Dolabı her açtığınızda sebze, meyve görmek, dışarı çıktığınızda da bu faydalı yiyecekleri istemenizi sağlayacaktır.
İşlenmiş besinleri düşmanınız bilin
Evde zayıflamanın kolay yollarından biri, işlenerek besin değerleri yok edilmiş ve geriye kilo aldırıcı kötü özelliği kalmış beyaz undan yapılmış her tür yiyeceği düşman bilmenizdir. Beyaz ekmek, galeta, lavaş gibi beyaz undan yapılmış her zararlı yiyecek hem size kilo aldırır hem de kan şekeri dengenizi bozarak açlık krizlerine girmenize sebep olur.
Günde iki kez süt için
Evde kilo vermek için dolabınızda mutlaka bulunması gereken besin, süttür. İçeriğindeki kalsiyum ve faydalı yağlar sayesinde vücutta depolanmış yağların çözümlesine yardımcı olur ve sizi uzun süre tok tutarak daha az yemenizi sağlar. İkindi vakti ve uyumadan üç saat önce birer bardak süt için. Bu sayede, ay sonunda 4 kiloya kadar yağ kaybedebilirsiniz.
Kahvaltınızı evde yapın
Uyandıktan sonraki bir buçuk saat içerisinde kahvaltınızı evde yapmalısınız. Kahvaltı, arabanın hareket etmesi için benzin yüklemek gibidir; siz de vücudunuzun kalori yakması için harekete geçirmek amacıyla kahvaltıyla besleyin. Kahvaltıda iki haşlanmış yumurta veya iki yemek kaşığı yulaf kepeğinden yapılmış lapa yiyerek beş saat kadar tok hissedebilirsiniz.
Ara öğünleriniz hazır olsun
İnsanları diyet yapmaktan alıkoyan en önemli durum açlık ve tatlı krizleridir. Oysaki düzenli beslenen, ara öğün yapan kişilerde kesinlikle krizler olmaz. Siz de fark etmeden, zora girmeden kilo vermek için ara öğünlerinizi hazır tutun. Bir adet muz, bir bardak süt, bir avuç karışık kuruyemiş, bir bardak kefir, bir bardak yoğurt gibi seçenekler, ara öğün için harikadır.
Akşam sekiz için program yapın
Vücudumuz, yediklerimizi üç, dört saat içerisinde sindirir. Bu sebeple uyumadan üç, dört saat önce yemek yemeyi kesmeli, uyurken kalori ve yağ yakılmasına izin vermeliyiz. Akşam sekizden sonra yemek yemeyi kesin ve kendinizi oyalamak için bir program yapın. Arkadaşlarınızla buluşun, film izleyin, kitap okuyun ama sakın yemek yemeyin! Tabii ki uyuyana kadar bitki çayı, su ve bir tane salatalık yeme hakkınız var.
Yoğurdu kendi safınıza çekin
Vücutta biriken yağları eritmek, tok hissetmek ve genel sağlığınızı korumak için yoğurdu kendi safınızda tutun. Hem ana hem ara öğünlerinizde bir kase az yağlı yoğurt yiyerek nasıl zayıfladığınızı görün! Egzersiz yaptığınız günlerde bir kase yoğurda bir çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı zerdeçal ve bir çay kaşığı tarçın ekleyip karıştırıp yiyin ve uyandığınızda karnınızdaki düzleşmeyi görün!
Sürahinizi sürekli doldurun
Evde zayıflamanın en önemli püf noktası ise su içmektir! Sürahinizi sürekli doldurun, gözünüzün önünde olsun ve susamayı beklemeden su için. Su içmek, iştahınızı kontrol altına almanızı ve bu sayede az yiyerek kilo vermenizi sağlar. Bununla birlikte hücrelere oksijen götürerek yağ yakılmasını sağlar. Günde 12 bardak su içme alışkanlığı kazanın.
Egzersiz yapın
Evde fitness ve egzersiz yaparak kilo vermeyi garantileyebilir, vücudunuzun sarkmasını önleyebilir ve ruhsal olarak kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Evde fitness için resimli egzersizlerden yardım alabilir veya internette bu konuda hizmet veren şirketlerden destek alabilirsiniz.
Ölçünüz avuç içiniz olsun
Öğünlerde porsiyonlarınızı ayarlarken ölçünüz avuç içinizi dolduracak kadar olsun. Sebze yemeği bir avuç içi kadar aldığınızda birkaç kaşık makarna, pilav gibi karbonhidrat alma şansınız olur.